Midroc säljer hyresrättsfastighet i Hyllie
Foto: Midroc

Midroc säljer hyresrättsfastighet i Hyllie

Transaktion

28 juni 2018

Midroc har tecknat avtal med Brorman Fastigheter rörande en överlåtelse av en hyresrättsfastighet.

Hyresfastigheten är under uppförande och kommer fullt färdig inrymma 39 hyresrätter och två lokaler. Formellt tillträde sker under kvartal 1 2020.

Midroc utvecklar ytterligare ett bostadskvarter i Hyllie. Det är centralt beläget längs Hyllie allé, ett stenkast från Stationstorget med lokal, regional och internationell kollektivtrafik. Kvarteret kallas Hyllie Corner och utgörs av eleganta byggnader med generös takhöjd och stora ljusinsläpp. Det kommer inrymma både bostads- och hyresrätter, totalt 115 bostäder och fem lokaler.

Hyresrättsfastigheten har nu sålts till Brorman Fastigheter AB.

- Vi tror starkt på det här läget i Hyllie. Förvärvet av hyresrätterna i Hyllie Corner är också extra roligt för oss eftersom det är den första nybyggda fastigheten vi köper i Malmö sedan 1960-talet, säger Martin Brorman, vd på Brorman Fastigheter. Fastigheten utgör ett mycket välkommet komplement till vårt existerande bestånd.

- För oss på Midroc är det alltid viktigt att skapa goda boendekvaliteter, och till så gott som varje lägenhet hör balkong eller uteplats samt tillgång till en gemensam innergård, berättar Magnus Skiöld, arbetande styrelseordförande, tillika transaktionsansvarig i Midroc. Vi har också valt att utforma lite mindre hyreslägenheter, eftersom det efterfrågas av allt fler i Malmö.

Croisette Real Estate Partner har varit Midrocs rådgivare i försäljningen.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se