Midroc byggstartar i Malmö Niklas Kassam (produktionschef Midroc Properties), Peter Syrén (VD Midroc Properties) och Erik Herder (projektchef Midroc Properties) tar ett symboliskt första spadtag på byggarbetsplatsen som är granne med Turning Torso. Foto: Midroc

Midroc byggstartar i Malmö

Bostäder

11 september 2019

Igår byggstartade Midroc bostadsprojektet Brf West i Västra Hamnen i Malmö. Inflyttningen planeras till våren 2021.

Ett 30-tal förväntansfulla bostadskunder samlades igår kväll på ett byggstartsevent arrangerat av Midroc för Brf West. Tillsammans tas det första spadtaget på tomten som en symbol för att bygget är igång. Under sommaren har en del förberedelser skett på tomten, bland annat har byggplanket monterats upp runtom byggarbetsplatsen och arbeten för källaren har påbörjats. Inflyttningen planeras till våren 2021.

– Vi har sett att Brf West har lockat ett stort antal internationella kunder vilket är roligt. Det är en attraktiv stadsdel med närhet till både citykärnan och gångavstånd till havet som lockar många, säger Linda Rosander-Berggren Bostadssäljare Midroc Properties.

Brf West består av 73 bostadsrätter med stor variation av lägenhetstyper i olika storlekar. I Brf West finns även cityradhus och exklusiva takvåningar med terrass. Samtliga bostadsrätter har uteplats, terrass eller balkong.

– Det finns ett tydligt hållbarhetstänk i Brf West med bland annat sedumtak och solceller. Bostadskunderna har tillgång till låne-elcyklar, en cykelverkstad samt en bilpool, säger Erik Herder Projektchef Fastighetsutveckling Midroc Properties.

I gatuplan byggs fyra lokaler där möjligheten finns att öppna olika verksamheter så som vinbar, kvarterskrog, butik eller café. Brf West ligger 10 min från Malmö C och gångavstånd till havet med badbryggor och en småbåtshamn.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se