Midroc bygger i Bulltofta Friluftsstad Foto: Horisont Arkitekter AB

Midroc bygger i Bulltofta Friluftsstad

Stadsutveckling

16 maj 2018

I stadsdelen Husie i Malmö utvecklar Midroc det nya området Bulltofta Friluftsstad. 

För att möta det kommande behovet av parkeringsplatser har Midroc påbörjat byggandet ett nytt parkeringshus. Totalt består parkeringshuset av 334 parkeringsplatser fördelat på åtta halvplan.

- Midroc utvecklar flera bostadsprojekt i Bulltofta Friluftsstad. Vi bygger ett parkeringshus för att erbjuda boende en välplanerad parkeringslösning. De boende får tillgång till ett funktionellt och lättillgängligt parkeringshus som ger möjlighet att parkera inomhus i en trygg miljö, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Property Development.

Estetisk och teknisk grön profil

Entreprenör för parkeringshuset är Midroc Construction som även bygger bostäderna i området. Midroc använder sig av ett effektivt byggsystem för parkeringshus genom att platsgjuta med spännteknik. Byggnaden är utformad med en grön profil såväl estetiskt som tekniskt.

- Parkeringshuset kommer stå klart i slutet på 2018 och blir ett bra tillskott till bostäderna vi bygger i Bulltofta Friluftsstad. Hela byggprocessen tar cirka nio månader och med byggnaden tillför vi en lättillgänglig och skyddad parkeringslösning för boende i området, säger Björn Niklasson, distriktschef på Midroc Construction.

Parkeringshuset byggs centralt i bostadsområdet för att främja användbarheten för de boende. Det blir en ljus miljö, med gott om glaspartier. Det byggs totalt 20 laddstationer för elbilar i parkeringshuset, och det skapas en parkeringsplats per bostadsrätt.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se