MediaMarkt öppnar på Drottninggatan i Stockholm MediaMarkts nya varuhuset blir kedjans flaggskeppsbutik i Sverige och kommer att fokusera på kundupplevelsen.

MediaMarkt öppnar på Drottninggatan i Stockholm

Uthyrning

7 april 2021

MediaMarkt öppnar ett nytt varuhus på Drottninggatan i centrala Stockholm. Lokalen på 3 500 kvadratmeter hyrs av Clas Ohlson.

Det nya varuhuset – som blir Mediamarkts nya flaggskeppsbutik – öppnar under försommaren och kommer att fokusera på kundupplevelsen.

MediaMarkt har skrivit hyresavtal med Clas Ohlson, som i sin tur hyr av Vasakronan. Clas Ohlsons har sedan tidigare sin flaggskeppsbutik i fastigheten.

– Vi har haft en mycket positiv trend under det senaste året. Vi har nu många spännande och offensiva saker på gång. Med online som tillväxtmotor är det viktigt med den kvaliteten i butiksnärvaron som ger en ytterligare kundupplevelse, det vill säga omni-kanal. Varuhuset på Drottninggatan blir av ”flagship”-karaktär med vårt senaste butikskoncept i Europa. Om vi fortsätter vår positiva utveckling, så har vi goda möjligheter att kunna öppna fler nya varuhus så småningom, säger Magnus Håkansson, VD för MediaMarkt i Sverige.

Det nya varuhuset kommer att fokusera på kundupplevelsen och bygga på täta samarbeten med leverantörer, en sömlös omni-kanalsupplevelse, dedikerade ytor för totala kundlösningar, tydlig närvaro av marknadens främsta varumärken, med mera.

– Det känns bra för oss att ha landat hyresavtalet med just MediaMarkt. Vi tror att vi som goda grannar kommer att kunna attrahera kundflöden åt varandra och fortsätta vara en viktig del av Drottninggatan som shoppingdestination, säger Kristofer Tonström, VD för Clas Ohlson.

Intersport har tidigare varit hyresgäst i de lokaler som nu MediaMarkt tar över.

JLL har varit rådgivare till Clas Ohlson i uthyrningsprocessen.

– Vi är stolta över att vara rådgivare till Clas Ohlson i denna uthyrning, som är unik i sitt slag med 3 500 kvadratmeter mitt på Drottninggatan samt att i rådande marknadsläge slutföra med en stor internationell aktör, säger Mikaela Murray, Director på JLL Agency AB.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se