Matvarujätte växer i Helsingborg Foto: Lidl

Matvarujätte växer i Helsingborg

Stadsutveckling

14 februari 2018

Livsmedelskedjan har nu tecknat avtal om att etablera sig på handelsområdet Råå Center i södra Helsingborg.

 

Lidl Sverige fortsätter att växa. Den nya butiken, som kommer att ligga i området Rå i Helsingborg, blir cirka 1600 kvadratmeter stor och planeras öppna i början på 2019.

- Vi letar ständigt efter spännande lägen och det är extra roligt att etablera vårt nya koncept i ett befintligt handelsområde som Råå, en viktig knytpunkt för många i Helsingborgsområdet. Vi expanderar i hög takt och det känns kul att utöka antalet butiker i Skåne och på så sätt komma närmare ännu fler människor, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef vid Lidl Syd.

Totalt planerar livsmedelskedjan att växa med ett 30-tal butiker fram till och med 2020. Den nya butiken i Helsingborg är ett steg på vägen.

- Genom Lidls etablering i vår fastighet, med grannar som ICA Maxi och Systembolaget, stärker vi Råå Center som destination för dagligvaruhandel i södra Helsingborg, säger Jan Björk, VD för Trophi Fastighets AB.

Butiken i Helsingborg har en försäljningsyta på cirka 1100 kvadratmeter. Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Detta innebär att varor till livsmedelsbutiken endast behöver en leverans per dag, något som medför mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor transporteras i samma bil. 100 procent av livsmedelskedjans transporter drivs dessutom av förnybara bränslen.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se