Matjätten öppnade i Kista Galleria
Foto: Citycon

Matjätten öppnade i Kista Galleria

Stadsutveckling

22 augusti 2019

Den 2 800 kvm stora butiken har ett stort utbud och många prisvärda varor vilket förväntas locka storhandlare.

Många kunder strömmade till premiäröppningen av ICA Kvantum i Kista Galleria i onsdags. Butiken har fokus på mat- och måltidsinspiration och satsar stort på färdig mat, med exempelvis en matbar för kunder på språng.

– ICA står för matupplevelser och vi vill bli Kistas allra bästa matbutik, både för kunder som veckohandlar och för kunder som efterfrågar mer bekvämlighet. Vi kommer att komplettera gallerians restauranger med våra helt färdiga måltidslösningar som underlättar i vardagen, säger ICA-handlare Fredrik Kontsu.

– Öppningen av ICA Kvantum är en viktig pusselbit för Kista Galleria och vi är glada att vi nu – med både ICA Kvantum och Lidl – kan erbjuda stort, modernt och inspirerande livsmedelsutbud, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon.

Butiken ligger i markplan och kommer att förses med rullband till det övre parkeringsplanet så att bilburna kunder enkelt ska kunna ta med sig sina matkassar till bilen. Rullbanden väntas bli redo att tas i bruk i oktober.

I samband med att ICA Kvantum öppnar, stänger ICA Supermarket-butiken som har funnits i gallerian. I dessa lokaler påbörjas nu förberedelser för inflyttning av Rusta som öppnar under första kvartalet 2020.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se