Massot går till Serneke

Massot går till Serneke

Personnytt

10 augusti 2022

Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden.

– Karlastaden är definitivt Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt - stor volym och komplexitet, brett innehåll och samtidigt en otroligt spännande resa. Jag ser mycket fram emot att vara en del av teamet och projektet, säger Daniel Massot.

I sin nya roll kommer Massot att ha ansvar för utvecklingen av den framväxande nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg avseende ekonomi, tid, leverans och kvalitet. Han kommer även att svara för att projektet utvecklas med innehåll som efterfrågas av marknaden, både av potentiella bostadsköpare, hyresgäster och investerare.

Daniel Massot kommer närmast från tjänsten som VD för Svenska Hus, ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Under de 5 åren som Daniel jobbade där utvecklades Svenska Hus ekonomiskt. mycket gott och Massot var också drivande i att byta varumärke och logga. Under denna tid så utsågs Svenska Hus  till en bronsplats i Fastighetsgalan 2020 inom kategorin Årets kommersiella fastighetsbolag.

Han har innan dess haft en rad ledarroller på bland annat Hufvudstaden AB och Skanska.

Vad Lockar dig till Serneke

- Serneke har alltid lockat mig, ett framåtlutat och entreprenöriellt företag. Ett företag som växt mycket med många roliga och spännande projektmöjligheter med Ola i spetsen. Jag känner människor som både jobbat och jobbar där idag och det är riktigt duktiga och bra människor. Jag upplever att det finns en nyfikenhet och en stark entreprenörskultur som tillsammans med alla engagerade medarbetare driver på i vardagen. Allt detta känns helt rätt för mig och jag ser fram emot att mönstra på, säger Daniel Massot. 

Karlastaden är definitivt Sveriges mest spännande och intressantaste stadsutvecklingsprojekt projekt, och den typen av utvecklingsprojekt är inget dussinprojekt utan det dröjer nog flera decennier innan något sådant utvecklingsprojekt dyker upp igen

– Vi har jobbat under hela året med att stärka organisationen i Karlastaden och har genomfört ett antal strategiskt viktiga rekryteringar hittills. Nu ansluter också Daniel till gänget vilket känns oerhört bra. Jag har följt Daniel i flera år och därför är det nu riktigt kul att kunna välkomna honom till oss, säger Patrik Lindström, vice VD i Serneke Invest.

Berätta lite om Karlstaden

- Ett projekt som innehåller precis allt… Stor volym, stor komplexitet, brett innehåll, stora utmaningar och samtidigt en otroligt spännande resa.

Daniel tillträder sin nya tjänst i månadsskiftet augusti – september.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se