Magnolia köper mark av Coop

Magnolia köper mark av Coop

Transaktion

7 oktober 2019

Coop Värmland säljer till Magnolia Bostad. Nu äger bolaget mark i centrala Karlstad. 

I slutet av juni kommunicerades att Löfberg Fastigheter köper tre kvarter vid Tullholmen i Karlstad. Nu står det klart att Magnolia Bostad förvärvar ytterligare kvarter på sammanlagt 8 000 kvadratmeter där man planerar för cirka 430 bostäder.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Det vackra läget vid Tullholmsviken ger goda möjligheter att utveckla en ny och intressant stadsdel. Totalt handlar det om 58 000 kvm fördelat på 10 kvarter.

– Det känns bra med det stora intresset för marken på Tullholmen, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Sammantaget kommer detta att ge oss ett väsentligt ekonomiskt tillskott och inte minst ett mycket attraktivt butiksläge i centrala Karlstad, avslutar Tomas Sjölander.

Efter försäljningen till Löfberg Fastigheter och Magnolia Bostad återstår fyra kvarter för försäljning och förädling. Försäljningsarbetet fortsätter under hösten med målsättningen att sälja ytterligare kvarter innan årsskiftet.

Parterna har enats om att inte kommentera köpesumman. Detaljplanen för området på Tullholmen beräknas att antas under det första kvartalet 2020.

Svefa och DLA Piper har varit säljarens rådgivare.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se