Många reaktioner på Corems Klövern-bud Corems B-aktie föll 5,21 procent under gårdagen. – Vänta några veckor tills alla analytiker fått grepp om det här, säger Rutger Arnhult till DI.

Många reaktioner på Corems Klövern-bud

Ekonomi

30 mars 2021

Efter gårdagens uppköpsbud backade budgivaren Corem på börsen, medan uppköpsobjektet Klöverns aktierna rusade. Reaktionerna på budet har varit många.

Under gårdagen rusade Klöverns aktier, efter informationen om Corems uppköpsbud.

Klövern A gick upp 11,97 procent och Klövern B 10,62 procent.

Corem A sjönk med 4,51 procent och Corem B med 5,21 procent.

På tisdagsmorgonen höjde Handelsbanken Klövern till behåll från tidigare sälj, och korrigerade upp sin riktkurs till 15,40 kronor mot tidigare 13 kronor.

Till Affärsvärlden vill Klöverns styrelseordförande Pia Gideon varken bekräfta eller utesluta fler bud.

Rutger Arnhult, huvudägare i både säljande och köpande bolag, tar Corems nedgång på börsen med ro, och säger till DI att det nu är ett fint köpläge i aktien:

– Vänta du några veckor till alla analytiker fått grepp om det här, säger han i DI-intervjun.

”Slå ihop Castellum, Klövern och Corem”

Balders VD Erik Selin ger Arnhult ett gott råd i DI. Han tycker att Rutger Arnhult borde slå ihop fastighetsbolagen Castellum, Klövern och Corem till ett bolag.

– Det är enklare för honom att ha en planta istället för tre, eftersom de gör samma sak, säger Erik Selin.

DI:s kommentator Magnus Degel hakar på och skriver: ”Corems bud på Klövern är vettigt och Rutger Arnhult rätar upp en del av den snåriga strukturen kring bolagen. Kanske kan det rent av bli mer bud i sektorn framöver.”

Den allmänna bedömningen i finans- och fastighetssektorn är att budet innebär en premie på cirka 27 procent.

”Har funnits kritik mot ägarstrukturen”

Nyhetsbyrån Direkt har fångat upp kommenterar från Arnhult till bakgrunden till budet:

– Det har under åren funnits viss kritik kring ägarstrukturen, vilket jag har viss förståelse för. Under alla dessa år har jag dock haft en vision att kunna kombinera bolagen, men förutsättningarna har tidigare inte varit på plats. Nu finns förutsättningar att skapa en affär som gynnar alla parter. Därtill tror jag att marknaden kommer att uppskatta den förtydligade strukturen som affären innebär, skriver Rutger Arnhult i en kommentar och fortsätter:

– Att nu genomföra en sammanslagning innebär en fortsättning av den resa som vi påbörjade redan för tolv år sedan. Jag har sagt att jag gärna ser ett samgående, men det har varit viktigt för mig att sedan ta ett steg tillbaka och inte delta i projektet. Jag är långsiktig och ser stor potential för det sammanslagna bolaget, och affären stärker de kommersiella förutsättningarna för en fortsatt lönsam tillväxt.

Av Jörgen Hallström

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se