Lundbergs får order i East Sweden: Satsar närmare en miljard

Lundbergs får order i East Sweden: Satsar närmare en miljard

 

23 oktober 2015

I anslutning till Industrilandskapet i centrala Norrköping har Lundbergs beslutat bygga 392 bostäder. För projektet har Lundbergs ingått ett partneringavtal med Skanska.

Området, som kallas Kvarnbacken, byggs i tre kvarter nära Motala ström, universitetet och Louis De Geer konsert och kongress. De totalt elva husen har mellan fem och åtta våningar med lägenheter i storlekar 1 till 5 rum och kök med gemensamt garage under mark.

För projektet har Lundbergs ingått ett partneringavtal med Skanska.

- Det är mycket roligt att vi nu kan bebygga dessa centrala kvarter med bostäder, säger Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg. Området utgör en viktig del av Industrilandskapets fortsatta utveckling och vårt projekt Kvarnbacken kommer stärka Norrköping City ytterligare. Genom ett gott samarbete med Skanska är vi övertygade om att detta blir ett bra projekt med mycket attraktiva lägenheter.

Marken utgörs idag huvudsakligen av parkering, men innehåller även en parkmiljö som kommer att utvecklas till en grön oas i Industrilandskapet. Avsikten är att de nya bostadshusen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Viktiga fokusområden är energieffektivitet, ventilationssystem och god inomhusmiljö. Genom individuell mätning av varmvatten blir det möjligt för hyresgästerna att själva påverka sin månadskostnad.

- Vi är väldigt glada över att tillsammans med Lundbergs få utveckla och bygga ett av de största centrala bostadsprojektet i Östergötland, säger Håkan Isfalk , regionchef, Skanska Sverige AB.

Visste du att vi har en konferens som tar upp Linköping/Norrköpings fastighetsutveckling? se konferens: Linköping/Norrköping: East Sweden 2030.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2015/2016 förutsatt att bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning hösten 2019. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 800 mnkr.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Lundbergs eventuella frågor besvaras av Peter Whass VD Fastighets AB L E Lundberg, 0709 – 21 65 03