Lundberg förvärvar mer i Gårda, större kontorsprojekt att vänta

Lundberg förvärvar mer i Gårda, större kontorsprojekt att vänta

 

20 januari 2016

Platzer säljer fastigheten Gårda 8:2 på Norra Kustbanegatan 19, en mindre fastighet om 1960 kvm, med frånträde 2016-03-01. Köpare är Fastighets AB L E Lundberg.

Försäljningen sker genom bolagsförsäljning till ett underliggande fastighetsvärde om 44 mkr, vilket är i nivå med Platzers bokförda värde.

Platzer är efter försäljningen fortfarande den största fastighetsägaren i norra Gårda. Nu koncentreras den fortsatta utvecklingen i området till kontorsprojektet inom fastigheten Gårda 2:12 på Venusgatan 2-6, ca 40 000 kvm nybyggd kommersiell area.

- Vi välkomnar att Lundbergs väljer att satsa på att utveckla sina fastigheter i Gårda, vilket gynnar områdets utveckling. Försäljningen skapar möjligheter för både Lundbergs och Platzer att fortsätta utveckla norra Gårda till det attraktiva område det har blivit, säger Per-Gunnar Persson, VD för Platzer Fastigheter.

Med detta förvärv har vi rådighet över ett helt kvarter, vilket ger oss möjlighet att skapa ett mycket attraktivt projekt i centrala Göteborg, säger Fastighets AB L E Lundbergs VD, Peter Whass. Göteborg är en spännande stad med positiv utveckling och därför vill vi givetvis utveckla och förädla våra innehav där.

Visste du att vi har en konferens som tar upp Göteborgs fastighetsutveckling? se konferens: Göteborg 2035: 262 miljarder i utvecklingspotential .

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) För ytterligare information kontakta: P-G Persson, VD, Platzer Fastigheter AB, tel: 0734-11 12 22