Lund nominerade till Årets Tillväxtkommun Per Persson, näringslivschef på Lunds kommun. Foto: Future by Lund

Lund nominerade till Årets Tillväxtkommun

Fastighetsgalan

20 november 2019

Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Vi kan nu presentera Lunds kommun som en av de nominerade kommunerna.

– Givetvis känner vi oss stolta och glada över nomineringen. Vi är en kommun som växer kontinuerligt. Vi jobbar hårt med hållbar tillväxt och att ligga i fronten när det gäller innovationer inom många områden och vi har ett starkt samarbete mellan kommun, akademi och näringsliv, säger Per Persson, näringslivschef på Lunds kommun.

Priset för Årets Tillväxtkommun delas ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Det är World in Propertys läsare som nominerar en kommun som de tycker sticker ut lite extra.

Att vinna priset skulle betyda mycket för kommunen.

– En vinst skulle vara ett erkännande att vi är på rätt väg. Vi är kommun, akademi och näringsliv.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se