Lokalguiden löser hyresgäst till Cykelfabriken

Lokalguiden löser hyresgäst till Cykelfabriken

Uthyrning

12 mars 2021

Expansiva Time Care hyr drygt 400 kvadratmeter i Cykelfabriken i centrala Stockholm, som förvaltas av Newsec. Uthyrningen förmedlades via Lokalguiden.

– Det är bra tryck på uthyrning av kontor i Stockholm nu – främst i de centrala delarna. Intresset är stort och vi kom igång med nya uthyrningar tidigare än vanligt efter nyår och slöt snabbt ett tiotal avtal, säger Cecilia Hultberg, Leasing Manager på Newsec in Sweden, som hunnit med tre visningar under dagen när World in Property får en pratstund på eftermiddagen.

– Vi lägger ut alla våra objekt via Lokalguiden och använder deras tjänst för leads av god kvalitet. Det genererar bra visningar som kan leda fram till bra avtal. Som med vår senaste uthyrning i fastigheten Cykelfabriken på St Eriksgatan i centrala Stockholm, berättar Cecilia Hultberg.

Cykelfabriken ägs av Folksam och den aktuella uthyrningen, som alltså gjordes av Newsec och förmedlats via Lokalguiden, gäller ett kontor på 410 kvadratmeter till expansiva bemanningsföretaget Time Care. Företaget är en del av Allocate Software – Europas ledande aktör inom bemanningsoptimering.

Lokalen ska renoveras och anpassas innan Time Care tillträder. Och just anpassningar av kontor är nu kanske viktigare än någonsin.

– Efterfrågan är god samtidigt som vi ser att allt fler hyresgäster vill ha mer yta för möten och aktiviteter och mindre för rent kontorsarbete. Det tycks inte alltid ändra behovet av antal kvadratmeter utan hur de används, menar Cecilia Hultberg.

Lokalguiden ser god aktivitet

Även på Lokalguiden ser man en god aktivitet vad gäller kontorsuthyrning. Liksom inom butik, lager och produktion, där man också förmedlar lokaler.

– Dagligen hittar lokalsökande företag nya lokaler via Lokalguiden. Vi förmedlar över 2 000 intresseanmälningar varje månad. Vi ser också i vår tävling Årets Uthyrare, där uthyrningar registreras löpande, att det är bra drag i marknaden, säger Pernilla Gilbert, kommunikatör på Lokalguiden.

– Vi har funnits i 25 år och är en av landets ledande lokalförmedlare. Så med vår erfarenhet och bredd kan vi se att marknaden trots pandemin går riktigt bra.

I nuläget finns cirka 10 000 lediga lokaler sökbara via lokalguiden.se och enligt Pernilla Gilbert hyrs objekten ut i god takt samtidigt som nya tillkommer kontinuerligt.

Av Jörgen Hallström

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se