Lokalguiden: Lokalsökningar ökade med 35 procent 2020
‒ Det är väldigt intressant att det totala antalet sökningar 2020 ökade med hela 35,3 procent, säger Daniel Åberg, VD på Lokalguiden Sverige AB.

Lokalguiden: Lokalsökningar ökade med 35 procent 2020

Analys

1 april 2021

Antalet lokalsökningar ökade med 35,3 procent under 2020. Det visar en ny marknadsrapport från Lokalguiden.

Det finns många frågor att besvara om hur lokalsökande företag och uthyrningen av kommersiella lokaler påverkats av Coronapandemin 2020.

Med sin nya rapporten vill Lokalguiden ge sin syn på lokalhyresmarknaden under förra året.

Fokus i rapporten ligger på analys av kommunerna Stockholm, Göteborg, Malmö och några av dess närliggande kommuner.

‒ Det är väldigt intressant att det totala antalet sökningar 2020 ökade med hela 35,3 procent . Vi ser att behovet av företagslokaler fortsatt är väldigt stort, säger Daniel Åberg, VD på Lokalguiden Sverige AB.

Ändringar i efterfrågan

 I rapporten tittar man bland annat närmare på hur lokalsökandet sett ut under 2020 jämfört med 2019, om företag har valt att söka sig till mindre lokaler och vilka lokaltyper som har påverkats mest.

Undersökningen visar att intresset totalt sett ökat för att flytta ifrån de mest centrala lägena i storstäderna. Sammantaget söker fler större ytor, men inom butik, restaurang och lager efterfrågas mindre ytor.

Datan är tagen från trafiken och sökningar på lokalguiden.se samt från bekräftade uthyrningar av uthyrare och mäklare i tävlingen Årets Uthyrare och Årets Mäklare.

"Kavlade upp skjortärmarna"

När pandemin svepte in över landet bestämde sig Lokalguiden för att tidigt ta ett extra stort ansvar för såväl kunder som lokalsökande företag och uthyrare.

‒ Vi valde att inte permittera oss för vi var säkra på att vi skulle behövas extra mycket och istället bestämde vi oss för kavla upp skjortärmarna och fråga branschen vad vi kunde göra extra för dem. Det resulterade bland annat i att vi underlättade för våra kunder att boka videovisningar och få hjälp med företagslån via låneförmedlaren Kompar under Q2 när det var som mest oroligt, säger Daniel Åberg.

Läs hela rapporten här: https://info.lokalguiden.se/marknadsrapport-2020/

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se