Lokalguiden får ny vd

Lokalguiden får ny vd

Personnytt

22 februari 2017

Efter 23 år avgår Tom Vikström som vd för Lokalguiden och ersätts av Daniel Åberg: - Det här blir en spännande resa både för mig och för företaget, säger den nye vd:n till World in Property.

 

I går meddelades personalen på Lokalguiden om chefsbytet. Det var efter ett ordinarie styrelsemöte som en enhällig styrelse gav grönt ljus. Tom Vikström, grundare och vd för Lokalguiden lämnar sin post efter 23 år.

- Det är dags att lämna över stafettpinnen. Jag är övertygad om att det är den bästa lösningen för Lokalguiden nu när vi bland annat påbörjat en ny resa för bolaget. Det kommer krävas en hel del förändring för att lyckas med vår nya vision och jag tror att detta är en bra början, berättar Tom Vikström för World in Property.

Den 1 mars kommer bolagets vice vd sedan tolv år Daniel Åberg att kliva upp och ta över vd-platsen.

- Jag ser verkligen fram emot att få ta vid efter Tom. Att fått möjligheten att gå bredvid honom de här åren har varit fantastiskt roligt och lärorikt. Allt arbete är dock inte gjort så en del utveckling och förändring kommer att ske framöver. Jag ser fram emot den här resan, både för min egen del och för Lokalguidens, säger Daniel Åberg till World in Property.

Tom Viktström kommer att bli vd för hela koncernen och arbeta med utveckling av dess varumärken bland annat World in Property som Lokalguiden köpte våren 2016.

- Jag tror att det här kommer att göra oss starkare. Vi har massor av tankar på hur vi vill utveckla koncernen och det gynnar alla att jag kan fokusera på koncernen medan Daniel får ta över Lokalguiden.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se