Logistic Contractor utvecklar lager åt skönhetsjätten Foto: Logistic Contractor

Logistic Contractor utvecklar lager åt skönhetsjätten

Stadsutveckling

17 september 2018

Logistic Contractor utvecklar och bygger när hårvårds- och skönhetsspecialisten stärker upp med ett nytt högautomatiserat centrallager.

Lyko är Vansbroföretaget som gått från frisörsalong till e-handelskoncern med 500 anställda. Nu vill man satsa på en automatiserad lösning av verksamheten för att klara en ökad försäljningsvolym med ett effektivare flöde.

– Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme. För oss finns det ett stort värde i att lagret byggs just i Vansbro då vi redan har duktiga medarbetare på plats och vi kan på så sätt bibehålla viktig kunskap kring våra produkter och processer, säger Joanna Hummel, VD för Lyko.

Det nya lagret som blir cirka 13 000 kvadratmeter stort anpassas för att stegvis kunna byggas ut i takt med ökade volymer. I anslutning till lagret byggs också en Lykobutik om cirka 500 kvadratmeter.

– Det märks att fler och fler e-handlare vågar satsa på nyproduktion, vilket är roligt. Vi ser fram emot att samarbetet med Lyko och kommer förse dem med ett toppmodernt lager med bra läge i direkt anslutning till E16 som sträcker sig tvärs över Sverige mellan Gävle och Oslo, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se