Logicenters får nytt logistikuppdrag

Logicenters får nytt logistikuppdrag

Stadsutveckling

20 januari 2023

Logicenters fortsätter att utöka sin närvaro i Helsingforsregionen. Nu står det klart att logistikfastighetsaktören förvärvar mark i Vantaa där man kommer att utveckla en ny anläggning åt DSV Solutions Oy.

Logicenters förvärvar mark i finska Vantaa, strax norr om Helsingsfors stadskärna, där man kommer att utveckla en anläggning åt DSV Solutions Oy. Det danska logistikföretaget har skrivit på ett långsiktigt hyresavtal där planerad inflyttning sker under det andra kvartalet 2024.

Den nya fastigheten kommer att byggas utifrån Logicenters hållbara profil med miljöcertifieringen Breeam Very Good och utrustas med bland annat solceller på taket. Anläggningen kommer att ha en total yta på 11 000 kvm.

- Det här blir en perfekt start på det nya året. Vi är väldigt glada över att ha hittat en perfekt lösning åt DSV och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans. I och med utvecklingen av den nya moderna logistikanläggningen utökar Logicenters sin närvaro i Helsingforsregionen, vilket är landets primära utgångspunkt, säger Jarkko Äikää, Commercial Managers på Logicenters.

DSV är världens tredje största logistikföretag som nu utökar sin närvaro i Vantaa-området. Den nya fastigheten ligger cirka 500 m från företagets redan existerande logistikcenter som togs i drift 2019.

- Vi är framför allt nöjda med det fina samarbetet tillsammans med Logicenters som verkligen haft förmågan att anpassa sin anläggning efter våra behov. När fastigheten väl är på plats kommer det vara en perfekt möjlighet för oss på DSV att expandera vår logistikverksamhet i Vantaa, nära hjärtat av huvudstadsregionen, med bra anslutningar till hela Finland, säger Jan Magnus Nordberg, CEO på DSV Solutions Oy.

Logistikcentret kommer att byggas i närhet av Ring III där man enkelt når Helsingfors och andra större städer i de södra delarna av Finland. Fastigheten ligger dessutom enbart tio minuter med bil från Helsingfors-Vanda flygplats.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se