Logicenters bygger 16 000 kvm på spekulation Den nu påbörjade byggnaden blir den första etappen i Logiceters storsatsning i Skandinavisk Transport Center i Køge.

Logicenters bygger 16 000 kvm på spekulation

Ekonomi

8 april 2021

Logicenters bygger en 16 000 kvadratmeter stor lageranläggning i Køge söder om Köpenhamn. Byggnaden uppförs på spekulation.

Fastigheten utvecklas med stort fokus på hållbarhet och beräknas stå färdig under början av 2022.

Byggnaden uppförs på en markyta om 160 000 kvadratmeter som Logicenters köpte under 2020 i den danska logistikparken Skandinavisk Transport Center i Køge, söder om Köpenhamn.

Under kommande år planerar Logiceters att utveckla anläggningar om totalt 68 000 kvadratmeter i parken.

Den nu påbörjade byggnaden blir den första etappen.

I enlighet med Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål kommer det bland annat att finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Vi är mycket glada över att ha tagit det första spadtaget av vår nya fastighet i Skandinavisk Transport Center. Køge är ett extremt bra logistikläge med närhet till internationell flygplats, viktiga motorvägar och hamnar. Vi ser därför fram emot att få välkomna vår framtida hyresgäst till en toppmodern och hållbar logistikanläggning i ett optimalt läge i Öresundsregionen, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Närheten till Köpenhamn och Malmö gör Køge till ett strategiskt beläget område för logistik och transporter, då motorvägarna E20, E55 och E47 går igenom Køge.

Dessutom ligger Køge hamn endast tre kilometer bort vilket innebär närhet till utmärkta sjötransporter i Östersjön.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se