Logicenters avtal med danska PostNord

Logicenters avtal med danska PostNord

Uthyrning

3 juli 2020

Nu utökar Logicenters sin närvaro i Danmark och har signerat ett hyresavtal med PostNord TPL, Nordens största TPL-operatör.

Avtalet innefattar utveckling av en 35 000 m² stor logistikfastighet i Køge, strax utanför Köpenhamn, som PostNord TPL kommer att flytta in i. Fastigheten beräknas stå redo för inflytt hösten 2021.

Logicenters fortsätter att utveckla och stärka sin närvaro på strategiska platser för logistik i Norden och utökar nu sin närvaro rejält i Køge på Själland i Danmark. Det står nu klart att logistikfastighetsaktören tecknar ett nytt hyresavtal med PostNord TPL, som även innebär en utveckling av en ny fastighet om hela 35 000 m². TPL-fastigheten beräknas stå färdig för inflytt under hösten 2021. Logicenters kommer att stå som byggherrar för utvecklingsprojektet och kommer den här gången att ta med sig sina svenska förtroendeentreprenörer över sundet.

– Vi är glada och stolta över att återigen ha fått förtroende hos PostNord och för att vi nu tar vårt samarbete ännu längre. Det är ett kvitto på att vi erbjuder attraktiva och moderna logistikfastigheter i toppklass. Avtalet utgör ett spännande uppdrag där Logicenters med sin samlade kompentens även kommer stå som entreprenör för uppförandet av den nya fastigheten. Vi är övertygade om att PostNord kommer att stortrivas i sin nya anläggning, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logicenters ligger i framkant gällande hållbarhetssatsningar och har ett stort fokus på att utveckla hållbara byggnader med låga koldioxidutsläpp och låg energiförbrukning. Därför kommer denna fastighet att ha ett tydligt hållbarhetsfokus och kommer förberedas för installation av solceller på fastighetens tak. Vidare kommer fastigheten även bli BREEAMcertifierad, vilket är en miljöcertifiering som ställer hårda krav på fastighetens miljöprestanda.

– Vi har haft en positiv, snabb och affärsmässig dialog med Logicenters under hela avtalsprocessen och det upplevs inom vår organisation som tryggt att ha med en motpart med lång och gedigen erfarenhet att bygga effektiva logistikfastigheter, säger Håkan Lindberg, CEO på PostNord TPL A/S i Danmark.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se