Lämnar Castellum för Akademiska Hus
– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus, säger Erik Florman.

Lämnar Castellum för Akademiska Hus

Personnytt

29 mars 2022

Ytterligare en toppchef lämnar Castellums dotterbolag Kungsleden.

Erik Florman lämnar sin tjänst som hållbarhetschef på Kungsleden och tillträder som ny hållbarhetschef på Akademiska Hus.

Han blir därmed en viktig del i bolagets arbete för att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan till år 2035.

Erik Florman har mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen och har utöver sin roll som hållbarhetschef på Kungsleden också varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska. Erik har även varit tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council.

Erik Florman tillträder senast den 13 juni och ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.

Erik Florma kommer att driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi. Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035 genom att ställa om till klimateffektiva processer och lösningar som ger resultat i alla led.

En förutsättning för att nå dit är en ökad samverkan med kunder och i branschen som helhet.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Kunskap och innovation är nyckeln till framtiden och jag känner ett stort engagemang för att i min roll kunna bidra till att stärka Sverige som kunskapsnation. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman.

Med ett fastighetsvärde på strax över 112 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta hållbara miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se