LKF byggstartar 107 nya hem i Lund

LKF byggstartar 107 nya hem i Lund

Stadsutveckling

23 juni 2022

Ett spadtag blev två när LKF byggstartade Colive delningsboende och Mariehus i Brunnshög den 22 juni.

 Det ena, Colive delningsboende är ett av LKFs utvecklingsprojekt. Syftet är att ge unga lundabor möjlighet till en bostad, då de ofta befinner sig i ett glapp mellan studentliv och att bilda familj. Det andra byggstartade projektet, Mariehus, är en kontrast till Colive. Perfekt för familjelivet som kräver mer svängrum då flera av bostäderna är utformade med fler rum och större boyta.

Boenden anpassade efter hyresgästernas livscykel

I nyproduktion eftersträvar LKF en långsiktig och hållbar blandning av bostäder. Där omvärlden och kundernas behov styr efterfrågan.

- Byggstarten för Colive och Mariehus är unik för oss på LKF. Vi är glada att kunna erbjuda både variation på hemmen, men även olika boendeformer, säger Fredrik Millertson, vd på LKF

År 2024 beräknar LKF att husen står inflyttningsklara och Brunnshög får ytterligare 107 hem. Husen byggs nära varandra. Tillsammans med andra hus skapas gemenskap i en trevlig innergård.

Utvecklingen av Lund sker i samverkan

Men fler och bättre hem till lundaborna sker i samverkan med andra som har samma vision och mål – här samarbetar vi tillsammans byggentreprenören som HA-bygg från Höganäs, företaget COLIVE, arkitektbyrån Fojab, hyresgästföreningarna, Lunds kommun och alla underleverantörer.

Vad är Colive delningsboende?

Colive är yteffektiva, resurssnåla bostäder med social hållbarhet som bidrar till att skapa trivsel och trygghet samt att unga vuxna hamnar i ett socialt sammanhang. Vi skapar också samtidigt en delningsekonomi som vi tror på.

Här hyr man ett hem om ett rum, toalett och dusch, och så får man vänner, vardagsrum, kök, stor uteplats och andra gemenskapsytor på köpet. Städning, möbler, hemförsäkring ingår också.

Därför Colive delningsbostäder

För oss på LKF är det spännande att vara med att bygga ett utvecklingsprojekt som Colive delningsbostäder. Ett projekt som har anpassats efter omvärldens trender och förutsättningar samt efterfrågan i Lund. Det är en boendeform som både möjliggör social gemenskap och går helt i linje med hållbarhet och delningsekonomi, och som riktar sig till de som har svårt att hitta ett hem i Lund: unga vuxna. De befinner sig ofta i ett glapp mellan studentliv och bilda familj. Eftersom vi på LKF vill finnas där för lundaborna under hela livscykeln, vill vi ge dessa lundabor en möjlighet till en bostad.

Colive delningsboende i samverkan med COLIVE

Colive delningsbostäder är en gemensam satsning tillsammans med företaget COLIVE. COLIVE står för uthyrningen till hyresgästerna och matchningen av dessa för att man som hyresgäst ska få så hög trivsel och upplevelse som möjligt. Roomie-matchningen är ett unikt koncept som är framtaget av COLIVE.

 • Colive delningsboende
 • Byggstart år 2022
 • Inflyttning år 2024
 • 10 delningslägenheter med sammanlagt 81 st. rum
 • 11,9 m2 BOA per rum
 • Ca. 10m2 delade kök och vardagsrum per rum
 • Ca 1m2 tvättstuga, lounge, cykelverkstad och ytor till CoLives förvaltning per rum
 • Energiförbrukning enligt beräkning: 51 kWh/kvm och år
 • Lågtempererad fjärrvärme från överskottsvärme från ESS och Max Lab
 • Solceller på tak
 • Materialval enligt Sundahus klass A och B

För hela artikeln se här

 

 

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se