LINK Arkitektur utser ny gruppchef

LINK Arkitektur utser ny gruppchef

Personnytt

5 februari 2024

I denna utmanande tid väljer LINK Arkitektur att fortsätta sin satsning på bostäder. Nu utser de Patrik Myrberg till gruppchef och ansvarig för bostadsarkitektur i Stockholmsområdet.

– Det är en utmanande tid, men då handlar det om att hitta nya vägar. Det byggs fortfarande bostäder och behovet kvarstår, men tyngdpunkten ligger på en annan typ av bostadsbyggande. Som arkitekt gäller det alltid att se till behov och förutsättningar för att hitta de bästa lösningarna. På det sättet är både enkla och exklusiva uppdrag lika komplexa i sin form. Varje projekt är ett blankt blad, som ändå vilar på en bok av tidigare erfarenheter, säger Patrik Myrberg.

LINK Arkitektur prisades nyligen med Bjuv kommuns arkitekturpris för utformningen av Lilla Klockgatan, ett stycke vardagsarkitektur av god kvalitet. Samtidigt gestaltar de exklusiva bostäder på Masthuggskajen i Göteborg och i Stockholmsregionen utvecklar de bland annat 600 lägenheter i Akalla och 180 nya lägenheter i Östberga.

Det senaste året har LINK anställt fyra bostadsarkitekter i Stockholm. Sedan tidigare finns det gedigen kompetens inom hela företaget och kontoret bemannar ofta projekten mellan olika kontor, ett koncept som både är uppskattat internt och som ger kvalitet till uppdragen. Med flertalet bostadsuppdrag på ritbordet förstärker de nu sin satsning.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se