Lindqvist listar Mipim dag 3

Lindqvist listar Mipim dag 3

Analys

17 mars 2017

Torsdagen under Mipim hade mycket spännande att bjuda på, Lindqvist plockar ut guldkornen och reflekterar.

Några av höjdarna lämnade Cannes redan innan mässan är över. Vi såg Ola Serneke  och Gert Wingårdh lämna Mipim tidigt på torsdagen, men för oss som var kvar fanns det sannerligen mycket spännande kvar att uppleva på mässan.

Först måste jag säga att det är skillnad på hur de olika städerna marknadsför sig under mässan. Ett mycket gott exempel är Örebro med Björn Sundin i spetsen som syns och hörs överallt, bra jobbat och tack för intressanta föreläsningar.

Seminariet om Greater Copenhagen var också intressant, vilket potential det området har! Det är ju redan ett europeiskt logistiknav. Bra!

Staden Istanbul finns överallt på mässan med flera olika montrar och har den absolut häftigaste 3d modellen över stan. Kostsamt.

Flera intressanta rapporter har kommit ut under mässan bland annat CBRE som listar (baserat på intervjuer med investerare) de Europeiska städerna som man är mest intresserad av att investera i. Stockholm hamnar på 9:e plats vilket är, lite överraskande, ett par placeringar efter Oslo. I toppen hittar vi London och Berlin med bara någon procents skillnad till Londons fördel.

NAI Svefa släppte sin rapport SVENSK FASTIGHETSMARKNAD. Åter igen placerar sig Stockholm i topp medan gapet till övriga städer fortsätter att växa.

Spännande stadsomvanlingsprojekt finns det gott om, ett som fångade mitt intresse var Liverpool, här skall de gamla hamnkvarteren få nytt liv, områdets storlek är på hela 600 000 kvadratmeter. Väl värt ett besök och en titt, dock är jag något skeptisk till arkitekturen.

Idag flyger World In Property planen hem till Stockholm, Göteborg och Malmö men är givetvis tillbaka nästa år.

Tack för ordet.

PS. Bästa minglet igår, Tengboms Ostronmingel. Magnifikt!

 

 

Skribent

Oscar Lindqvist
ol@worldinproperty.se