Lindab flyttar till nya lokaler hos Castellum
Den nya lokalen har en yta på 2 420 kvadratmeter och kommer att rymma butik, kontor, lager och även lokal produktion av ventilationskanaler.

Lindab flyttar till nya lokaler hos Castellum

Uthyrning

25 januari 2022

Lindab flyttar till nya lokaler om 2 420 kvadratmeter hos Castellum i Östra Fyrislund i Uppsala.

Lindab har bedrivit försäljning av plåt- och ventilationsprodukter i Uppsala sedan 1988, och i de nuvarande lokalerna sedan 1995. Företaget har nu tecknat ett avtal med Castellum om att flytta till nybyggda lokaler vid industriområdet Östra Fyrislund i Uppsala under första kvartalet 2023.

– Uppsala är Sveriges fjärde största stad och vi på Lindab vill fortsätta att växa tillsammans med staden och våra kunder. Nu har vi tillsammans med Castellum tecknat ett avtal på en nybyggd lokal i ett attraktivt område som kommer att göra det ännu enklare för våra kunder att besöka oss, dessutom kan vi erbjuda ett bredare utbud av produkter i en större och modernare lokal, säger John Gauffin, VD Lindab Sverige AB.

Den nya lokalen har en yta på 2420 kvadratmeter och kommer att rymma butik, kontor, lager och även lokal produktion av ventilationskanaler. Företaget investerar även i fossilfria transporter för ett minskat klimatavtryck.

– Med lokal produktion av ventilationskanaler förbättrar vi leveranstiderna för våra kunder i hela regionen och skapar en större flexibilitet i hela vårt erbjudande. Samtidigt som vi aktivt arbetar för ett bättre klimat genom färre långa transporter av skrymmande ventilationskanaler. Därtill kommer vi att satsa på fossilfria transporter som ett ytterligare led i vårt hållbarhetsarbete, säger John Gauffin.

Området Östra Fyrislund ligger i direkt anslutning till E4:an vilket underlättar för såväl transporter som för kunder att ta sig till och från Lindab i Uppsala.

Castellum avser att färdigställa bygget under sista kvartalet 2022 och Lindab öppnar upp under första kvartalet 2023.

– Vi ser fram emot flytten som vi är säkra på kommer att skapa en bättre upplevelse för både våra kunder och medarbetare. Det blir en större proffsbutik, ett mer välsorterat lager och fräschare lokaler, säger Camilla Jennlinger, Butikschef Lindab Uppsala.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se