Lilium köper aktiemajoriteten i Forskningsparken i Oslo

Lilium köper aktiemajoriteten i Forskningsparken i Oslo

 

18 februari 2015

Tillsammans med en grupp norska investorer har Liliumkoncernen med huvudkontor i Sundsvall köpt Gaustadallèen 21 i Oslo. Egendomen ligger i hjärtat av Forskningsparken - centralt mellan Blindern och Rikshospitalet.

Lilium har förvärvat 51% av aktierna i den nye ägargrupperingen.

Forskningsparken har utvecklat sig till Norges mest kunskapsintensiva område, och är i dag arbetsplats för mer än 2.000 personer och 200 forskningsinstitutioner, venture- och tillväxtföretag i Oslo.

Gaustadallèen 21 har en samlad uthyrningsbar area på ca. 30 000 kvadratmeter, fördelat på två kontor- och forskningsbyggnader som båda har sju våningar. Transaktionen, som är genomförd via den norska investeringsbanken Arctic Securities AS, värderar egendomen till ca NOK 700 miljoner.

Oslo Tech AS har administrerat och handhaft driften av Forskningsparken seden 1985. Oslo Tech AS kontrolleras av Oslo kommun, Universitetet i Oslo och statliga SIVA. Hyreskontraktet med OsloTech AS sträcker sig fram till år 2020, med option på ytterligare 15 år.

Vi ser betydande möjligheter till utveckling av Forskningsparken och förvärvet passar väl in i sammanhang med våra övriga fastighetsinvesteringar i Norge, säger koncernens styrelseordförande Peter Gotthardsson.

Vill du veta vad som händer på Stockholms fastighetsmarknad? se konferens: Stockholm 2022: 500 Miljarder i utvecklingspotential.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Lilium för mer information vänligen kontakta: Peter Gotthardsson, koncernens styrelseordförande: 070-338 50 95