LF Liv ny storägare i Humlegården
Foto: Humlegården.

LF Liv ny storägare i Humlegården

Transaktion

19 december 2017

Efter en fastighetsaffär blir nu LF Liv andra största ägaren i Humlegården: – Vi blir delägare i ett bolag med en fastighetsportfölj med hög kvalitet och potential, säger Jakob Carlsson, cfo i LF Liv.

 

Humlegården Fastigheter AB offentliggjorde den 8 december 2017 att bolaget ingått avtal med Länsförsäkringar Liv Försäkringsaktiebolag om förvärv av två bolag som äger fastigheterna Stockholm, Dykaren 10 och Stockholm Härden 16.

– Förvärvet är i linje med vår målsättning om att skapa tillväxt. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av dessa fastigheter, säger Anneli Jansson, vd, Humlegården.

Humlegården slutförde i går förvärvet som planerat. Genom transaktionen har LF Liv blivit aktieägare i Humlegården med en ägarandel om 11,6 procent av samtliga aktier och röster i fastighetsbolaget

Detta innebär att försäkringsbolaget nu blir andra största ägaren efter Länsförsäkringar Älvsborg Förvaltning AB som har 15,7 procent av ägandet. Tredje största ägaren är Dalarnas Försäkringsbolag Förvaltningsaktiebolag med 11,2 procent, enligt Humlegårdens egna siffror.

– Genom transaktionen uppnår vi bättre diversifiering av vår fastighetsexponering och blir delägare i ett bolag med en fastighetsportfölj med hög kvalitet och potential, säger Jakob Carlsson, cfo i LF Liv.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se