L2 köper av Platzer

L2 köper av Platzer

Transaktion

14 mars 2017

Förvärvet gäller två stycken fastigheter i Mölndal och anledningen är att Platzer vill koncentrera beståndet.

 

L2:s förvärv av Platzers fastigheter omfattar totalt en uthyrbar yta om 11 000 kvadratmeter.

– Det är två välbyggda och moderna fastigheter av hög teknisk kvalitet med attraktiva lägen i en växande del av Storgöteborg. Genom det här köpet befäster vi vår uttalade ambition att växa genom förvärv av fastigheter där vi som en engagerad och aktiv ägare kan tillföra ett värde för våra hyresgäster , säger Karl Ljunggren, vd L2 Fastigheter.

Fastigheterna ligger båda nära Söderleden och E6 vilket gör det snabbt och enkelt att ta sig dit med bil. Det finns gott om tillhörande parkeringsplatser och i den större byggnaden är dessutom parkering möjlig i ett garage under huset. Åker man kollektivt stannar bussen alldeles utanför båda fastigheterna och nås enkelt och bekvämt även för den som cyklar.

– Hela Mölndal och Sisjön är inne i en väldigt spännande och expansiv period med en mängd nybyggnadsprojekt för kontor, handel och bostäder. Närheten till centrala Göteborg men ändå utanför zonen för trängselskatt gör läget än mer intressant. Särskilt som fastigheterna inte heller påverkas negativt av de omfattande byggen av ny infrastruktur som nu påbörjas i stora delar av centrum.

Den större fastigheten, Balltorp 1:135, är 6400 kvadratmeter och ligger i Åbro där företag som Astra Zeneca och Santa Maria/Paulig Group är etablerade. Förutom kontor finns det även en restaurang i byggnaden. Den mindre fastigheten, Fänkålen 2, är 4500 kvadratmeter och ligger några kilometer väster om Åbro och närmare Sisjön som idag är Västsveriges största handelsområde. Båda fastigheterna är miljöcertifierade som ”GreenBuilding” vilket innebär att energianvändningen är minst 25 procent lägre än kraven som ställs på en nybyggd fastighet.

– Vi ska förvalta två väl fungerande kontorsfastigheter och försöka jobba med att lyfta detaljer på fastigheterna. Mindre förändringar som gör att husen känns uppdaterade enligt dagens förväntningar. Samtidigt erbjuder vi alla nya hyresgäster att utforma sina kontorslokaler helt efter sina egna behov och önskemål. I det avseendet är vi lika flexibla som om det gällt en nybyggd fastighet.

I den mindre fastigheten hyrs idag en del av fastigheten ut som ett modernt kontorscenter till små och medelstora företag som ser fördelarna med att lägga ut ansvaret för att sköta kontorets olika funktioner på en extern leverantör.

– Det känns riktigt kul och spännande att vidareutveckla den här delen av fastigheten som jag tror växer ytterligare i framtiden. Vi ser en tydligt ökad efterfrågan från företag med upp till 10 anställda som inte vill binda sig i långa kontrakt utan som istället prioriterar en bekväm och flexibel kontorslösning där allt ingår. Där man kan börja arbeta i ett etablerat och trivsamt område samma dag som man flyttar in. Annars kännetecknas de här båda kontorsfastigheterna av att de är ett rejält och bra alternativ för det kostnadsmedvetna företaget, säger Karl Ljunggren.

– Försäljningen är ett led i vår strategi att koncentrera vårt bestånd till utvalda fokusområden. Det är roligt att L2 Fastigheter vill satsa på att utveckla fastigheterna i Mölndal/Åbro, vilket gynnar områdets utveckling, säger Per-Gunnar Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se