Kuylenstierna tillträder miljonfastigheter Joachim Kuylenstierna, vd, Fastator. Foto: Fastator

Kuylenstierna tillträder miljonfastigheter

Transaktion

1 april 2019

Det underliggande värdet uppgår till över 177 miljoner. Totalt har fastigheterna en uthyrningsbar yta om cirka 24 400 kvm.

Fastator med Joachim Kuylenstierna i spetsen och bolagets största innehavsbolag Offentliga Hus i Norden förvärvade och tillträdde under fredagen sju fastigheter i Timrå, Skåne och Gislaved.

Förvärvet är delar av ett förvärv som tidigare meddelande under november 2018. Säljare av samtliga fastigheter är Amasten.

Det totala underliggande värdet uppgår till 177,25 miljoner kronor. Totalt har fastigheterna en uthyrningsbar yta om cirka 24 400 kvadratmeter med ett sammanlagt hyresvärde om 19,4 miljoner.

Fastator förvärvar fem fastigheter i Timrå, Skåne och Gislaved, med en total omfattning på ungefär 16 500 kvadratmeter och ett underliggande fastighetsvärde om 98,75 miljoner.

Årshyresvärdet uppgår till 10 miljoner. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 90 procent och den genomsnittliga återstående kontraktstiden uppgår till 5,6 år. Största hyresgästerna är Coop och Eson Pac Sweden som tillsammans står för 59 procent av hyresvärdet.

Offentliga Hus förvärvar två samhällsfastigheterTimrå med ett underliggande fastighetsvärde om 78,5 miljoner. Årshyresvärdet uppgår till 9,4 miljoner. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 87 procent och den genomsnittliga återstående kontraktstiden uppgår till 2,6 år. Största hyresgästerna är Timrå Kommun och Premicare Primärvård med som tillsammans står för 64 procent av hyresvärdet.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se