Kungsleden tecknar två nya avtal Foto: PIxabay

Kungsleden tecknar två nya avtal

Uthyrning

24 maj 2019

Kungsleden har tecknat två gröna hyresavtal om totalt drygt 3 400 kvm i klustret Kista City. 

- Det är mycket på gång i Kista just nu och vi är väldigt glada att kunna hälsa två nya hyresgäster välkomna till denna spännande stadsdel, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.

Hyresavtalet med skolkoncernen Tibble Gymnasium avser 2 325 kvm specialanpassade lokaler på Isafjordsgatan 30 C och löper på tio år. Tibble Gymnasium tillträder lokalerna den 1 juni 2020.

- Det känns väldigt bra att vi har hittat den perfekta lokalen för starten av vår nya gymnasieskola, Tibble Campus Kista. Kista är ett framtidsområde och skolans närhet till Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap samt KTH:s Electrum skapar unika möjligheter för våra elever, säger Niklas Pålsson, vd Tibble Gymnasium.

Hyresavtalet med Enaco Sverige AB, ett företag som levererar samhälls- och verksamhetskritisk infrastruktur såsom datahallar och reservkraft, avser 1 121 kvm nyrenoverade kontorslokaler på Skalholtsgatan 9 och löper på fem år. Enaco tillträder lokalerna den 1 augusti 2019.

- Vi är mycket nöjda över att vi har hittat en lokal som passar våra behov i ICT-klustret Kista och ser fram emot att flytta in, säger Björn Pihlgren, chef för affärsstöd på Enaco Sverige AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se