Kungsleden tecknar 12-årigt hyresavtal Bild: Kungsleden AB

Kungsleden tecknar 12-årigt hyresavtal

Uthyrning

14 juni 2018

Kungsleden AB har tecknat ett nytt hyresavtal om 5 500 kvadratmeter, hyresavtalet löper på tolv år och har ett sammanlagt hyresvärde om 300 miljoner kronor.

Det blir co-workingaktören Convendum som hyr lokaler det unika kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i hjärtat av Hagastaden.

Convendum är ett co-workingkoncept i premiumsegmentet med fokus på service, teknik och design. Företaget finns idag på sju platser i Stockholms innerstad samt i Göteborg. Konceptet bygger på flexibla hyresavtal med medlemskap som ger tillgång till kontor, samt öppna arbetsplatser och konferensmöjligheter med all tänkbar service inkluderat. Convendum är en kedja av kontorscenters och en ny mötesplats för innovation, kapital och utveckling där små och medelstora företag inom olika branscher möts.

Fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm ligger alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Den har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Hela kvarteret Blästern 14 genomgår nu en total renovering och byggs om till både hotell och moderna kontor om totalt 17 000 kvadratmeter. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på konceptarbetet för både hotellet och co-workingkonceptet, både vad gäller k-märkta detaljer samt industriella inslag.

Fastigheten kommer att certifieras enligt LEED Gold och hyresavtalet med Convendum är ett grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda vilket ligger helt i linje med bådas miljöprofil. Beräknad inflyttning sker under första kvartalet 2020.

Kungsleden sätter Hagastaden på kartan tillsammans med hotelloperatören Nobis Hospitality Group, Wingårdhs och Convendum. Tidigare har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Hotelloperatören Nobis om att tillsammans med Kungsleden skapa ett designhotell med tillhörande konferensytor, gym, bar, restaurang och takterrass. Att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården. Wingårdhss ansvarar för interiören i hotellet och utformningen av dess innergård. Beräknad inflyttning sker till årsskiftet 2018/2019.

- Vi välkomnar Convendum som ny hyresgäst till Kungsleden. Convendums framgångsrika co-workingkoncept kommer samlokaliseras med Nobis nya hotell och skapa en ny destination i Stockholm – en oas i staden – för hotellgäster, företag, grannar, andra stockholmare och turister, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

- Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge, dessutom samlokaliserat med nya Nobis Hotel vilket ger ett mycket starkt serviceutbud för våra medlemmar och hyresgäster, säger Håkan Jeppsson, vd Convendum

- Vi gör ett modernt hotellkoncept med generösa sociala ytor, flexibla event- och mötesmöjligheter samt en takrestaurang med utsikt över Stockholm. Hotellet blir ett nav i kvarteret. Vi är väldigt nöjda med hur detta koncept växer fram tillsammans med Kungsleden och nu även tillsammans med Convendum, säger Johan Hylter, vd Nobis.

- Nobis och Convendum – A match made in heaven! En kombination som kommer bidra till att kvarteret kring Gävlegatan blir en helt ny hot-spot för möten av alla de slag, säger Gert Wingårdh, vd Wingårdhs. Dessutom i byggnader med fantastisk arkitektur både på in och utsida.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se