Kungsleden hyr ut till Praktikertjänst i Västerås I de nyuthyrda lokalerna öppnar Praktikertjänst en vårdcentral med planerad inflytt vid årsskiftet 2022.

Kungsleden hyr ut till Praktikertjänst i Västerås

Uthyrning

21 april 2021

Kungsleden hyr ut 1 448 kvadratmeter på 1,5 plan i Isolatorn 3, strax utanför Västerås city. Ny hyresgäst är Praktikertjänst.

I lokalerna öppnar Praktikertjänst Tegnér vårdcentral och planerad inflytt är vid årsskiftet 2022. Kontraktet löper under 8 år.

– Det är glädjande att vi kan stärka området med något så viktigt som en vårdcentral, både till de boende och företag. I samband med att området moderniseras behöver även serviceutbudet utökas och vi ser därför även över ytterligare möjligheter till utökad service, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Området runt Isolatorn 3 är nyetablerat sedan några år tillbaka och består till största del av bostäder. Kungsleden sålde nyligen den närliggande fastigheten Isolatorn 12 som även den planeras bli flerbostadshus.

Praktikertjänst driver idag Odensvi Vårdcentral i närheten av Odensviplatsen och till våren 2022 kommer verksamheten ta över lokalerna i Isolatorn 3.

– I över 20 år har vi erbjudit god och nära vård till boende i området, men vi har växt ur våra tidigare lokaler. Därför känns det extra bra att välkomna både nya och gamla patienter till en större mottagning i Tegnérlunden,säger Réka Velle, verksamhetschef på Praktikertjänst.

Kungsleden kommer i samband med anpassning av lokalen även att tillföra ny hiss, bygga om trapphuset, bygga ny entré och göra utomhusmiljön mer tillgänglig för både bilar och cyklar.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se