Kungsleden hyr ut till hett gamingbolag – Den här uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.

Kungsleden hyr ut till hett gamingbolag

Uthyrning

12 maj 2021

Kungsleden hyr ut till snabbväxande internationella gamingbolaget Fractal Design i Högsbo i Göteborg.

 

 

Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvadratmeter kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler. Hyresvärdet är på årsbasis cirka 2,5 miljoner kronor.

Fractal Design tillverkar PC gaming-produkter och är marknadsledande inom bland annat datorchassin på flera marknaderkommer.

Fractal Design kommer att flytta sitt huvudkontor till de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten Monilen, på Viktor Hasselblads gata 16.

Det nyligen börsintroducerade bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2007 och började se sig om efter nya rymligare kontorslokaler för drygt ett år sedan. Valet föll slutligen på Kungsledens nyrenoverade, toppmoderna fastighet Monilen.

– Vi har helt enkelt växt ur vår nuvarande kostym i samband med bolagets positiva utveckling både sett till försäljning, produktexpansion samt organisation - där vi nu går in i nästa fas av Fractal Designs tillväxtresa. Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet, säger Alexander Ernryd, CMO Fractal Design och fortsätter:

_ Vårt nya kontor ligger dessutom i ett attraktivt område med närhet både till innerstaden och leder. Flytten till de nya lokalerna betyder väldigt mycket för företagets fortsatta utveckling, allt ifrån att ha moderna och topputrustade faciliteter för både produkttestning och utveckling, till att skapa en inbjudande miljö för både befintliga som kommande anställda som främjar både samarbete såväl som inspirerar.
 
– Vi är väldigt glada för den här uthyrningen, dels för att Fractal Design är ett spännande och framgångsrikt bolag, dels för att uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.
 
Fractal Design flyttar in i Monilen, Viktor Hasselbladsgata 16 den första november i år.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se