Kungsleden hyr ut i Gbg Foto: PIxabay

Kungsleden hyr ut i Gbg

Uthyrning

15 november 2019

Kungsleden kommer att bygga om de lokaler som ska hyras av PDL Group till en 5 400 kvm stor padelarena med 17 banor som kommer att öppna under 2020.

Kungsleden har hyrt ut 5 400 kvm i Högsbo till PDL Group, som ska skapa norra Europas största arena för padeltennis, och 1 900 kvm till Peabskolan.

- Vi hälsar både PDL Group och Peabskolan varmt välkomna som hyresgäster. Båda verksamheterna tillför ett mervärde till Högsbo som är ett område vi tror mycket på för framtiden. Området ligger centralt och präglas av entreprenörsanda och många nya företagsetableringar”, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

”Vi är mycket glada över att kunna öppna i Högsbo. Det är ett spännande område som vi länge letat lokal i så det känns väldigt bra att det nu är klart. Vårt mål är att ta padelsporten till nya höjder – det är en fantastisk sport med stor potential och vi hoppas att personer som både jobbar och bor i närområdet ska uppskatta sporten”, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group, som är Sveriges ledande aktör inom padeltennis med före detta tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv bland grundarna.

Gymnasieskolan Peabskolan, som utbildar träarbetare, murare, anläggnings- och betongarbetare, har också tecknat hyresavtal och ska etablera sig i Högsbo. Skolan hyr 1 900 kvm i samma fastighet och ska flytta in till hösten 2020.

Båda hyresgästerna hyr lokaler i fastigheten Högsbo 27:9 som ligger på August Barks gata 10.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se