Kungsleden hyr ut 4 000 kvm i Västerås Med den utökade uthyrningen ökar det årliga hyresvärdet från 930 tkr till 3,5 miljoner kronor.

Kungsleden hyr ut 4 000 kvm i Västerås

Uthyrning

5 oktober 2021

Kungsleden har omförhandlat hyresavtalet med Svenska Takelement som utökar sin befintliga yta från 1 100 kvm till 4 063 kvm i fastigheten Örjan 1 i Västerås.

Det årliga hyresvärdet ökar från 930 tkr till 3,5 miljoner kronor.

– Vår klusterstrategi gör att vi kan hjälpa våra hyresgäster att växa i befintligt bestånd och vi är glada över att fortsatt få förtroendet av Svenska Takelement. Sedan en stor aktör lämnade fastigheten år 2018 har vi fyllt på med intressanta hyresgäster som ger området variation och bistår området med service, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Solceller installeras senare under året och området har både padelhall och gym med försäljning av lunch.

– Efterfrågan på våra takelement har ökat då vi tillhandahåller ett taksystem som innebär ett tätt hus snabbt. Det tycker vi är fantastiskt roligt. För att möta marknadens behov behöver vi därför utöka vår yta för att möjliggöra en högre produktionskapacitet. Läget är optimalt för oss och att få möjlighet att växa utan att flytta blir både smidigt och kostnadseffektivt, säger Göran Petersén, VD på Svenska Takelement.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se