Kungsleden byggstarter a:place med nya hyresgäster A:place utformas för att underlätta hyresgästernas vardag genom att minska skillnaden mellan hem och kontor.

Kungsleden byggstarter a:place med nya hyresgäster

Ekonomi

22 september 2021

Kungsleden har tecknat hyresavtal med Quick Office och Infor som gör att fastigheten Borgarfjord 5 i Kista nu är uthyrd till cirka 40 procent.

 

Därmed startar Kungsleden projektet a:place och utvecklar fastigheten till en toppmodern kontorsbyggnad med fullservice.

– Nu sätter vi igång med a:place som kommer att bli en fullservice-byggnad med bästa läge i anslutning till Kistagången och det framtida stoppet för tvärbanan. Det känns riktigt bra att vi har med oss två hyresgäster som verkligen tror på det här projektet, säger Sven Stork, regionchef på Kungsleden.

A:place utformas för att underlätta hyresgästernas vardag genom att minska skillnaden mellan hem och kontor.

Byggnaden kommer att förses med faciliteter för ett modernt arbetsliv och har ett strategiskt läge med goda kommunikationer och närhet till matställen och service.

– Våra hyresgäster efterfrågar hållbara kontor med ett stort serviceutbud och flexibilitet, och därför kommer vi att utrusta a:place med concierge service, gym, catering och inspirerande sociala ytor”, säger Sven Stork.

Kungsleden har tecknat två långa avtal med serviceleverantören Quick Office och programvaruföretaget Infor vilket möjliggör projektstart.

Quick Office driver ett coworking space i det nyöppnade Eden i Hyllie, vilket är Kungsledens första nyproduktion. De driver också kontorshotell i Kungsledens fastigheter i Danderyd.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av a:place och se till att vi skapar en plats med människa och välmående i centrum, säger Niklas Lénart, VD och grundare, Quick Office.

Projektet innebär en ombyggnation av cirka 10 000 kvm LOA och en investering på cirka 160 miljoner kronor. De första hyresgästerna beräknas flytta in under sommaren 2022.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se