KPA köper fastighet för 2,3 miljarder på Kungsholmen KPA Pensions VD Camilla Larsson aviserar ytterligare fastighetsförvärv. Det ligger i Folksamgruppens långsiktig strategi att öka andelen fastigheter i portföljen.

KPA köper fastighet för 2,3 miljarder på Kungsholmen

Transaktion

13 juli 2021

KPA Pension, en del av Folksamgruppen, förvärvar tomträtten Gångaren 10 på västra Kungsholmen av Invesco för 2,3 miljarder.

KPA Pension har även investerat 1,8 miljarder kronor i fonden PCP Transition. Fonden ska finansiera företag som antingen har ställt om, eller är på väg att ställa om, till hållbara affärsmodeller samt de som möjliggör sådan omställning för andra företag.

– Ytterligare förvärv för att öka fastighetsandelen och andelen alternativa placeringar i vår tillgångsportfölj är en del av vår långsiktiga strategi att vara tjänstepensionsbolaget som ger kommun- och regionanställda en bra och hållbar avkastning, säger Camilla Larsson, VD på KPA Pension.

– Vi är glada över att förvärva en stor och riktigt bra fastighet i ett attraktivt område i Stockholm, där efterfrågan på kontorshyresmarknaden är god och kommer att stärkas ytterligare framöver. Förvärvet ligger helt i linje med strategin att öka andelen fastigheter inom Folksamgruppen och i KPA Pensions tillgångsportfölj, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se