Konkurshotad kontorshotellsjätte vill omförhandla hyror
En av Weworks andra anläggningar. Bild: Wework

Konkurshotad kontorshotellsjätte vill omförhandla hyror

Ekonomi

7 september 2023

New York-noterade och konkurshotade kontorshotellsjätten, med kontor i Stockholm, steg kraftigt på börsen efter att man gått ut med att man vill omförhandla sina hyreskontrakt.

Wework publicerade under onsdagen ett pressmeddelande om att bolaget inlett förhandlingar med sina hyresvärdar gällande omförhandling av nästintill alla hyresavtal. Detta efter att ha rapporterat miljardförluster i den senaste kvartalsrapporten, något som DI skrev om den 9 augusti och då nämnde ett konkurshot baserat på det som stod i rapporten.

”Till följd av bolagets förluster och prognostiserade kassabehov, kombinerat med ökade kundtapp och nuvarande likviditetsnivå, råder betydande tvivel kring bolagets förmåga att fortsätta verksamheten”, stod det i rapporten.

Bolagets möjlighet att fortsätta sin verksamhet hängde delvis på minskade hyreskostnader genom omförhandlingar, och det är precis vad som nu genomförs.

”Idag startar vi en process för globalt engagemang med våra hyresvärdar för att omförhandla nästan alla våra hyresavtal” skrev man i onsdagens pressmeddelande. Som mest steg aktien med 15 procent men när börsen stängdes låg den på -3,4 procent.

I Sverige hyr Wework lokaler i Urban Escape av AMF Fastigheter och sedan nyligen även Sjunde AP-fonden.

Pernilla Gilbert

World in Property
pernilla.gilbert@worldinproperty.se