Konkurs för skånsk modekedja Foto: Pixabay

Konkurs för skånsk modekedja

Ekonomi

14 maj 2019

När kedjan i höstas gick in i rekonstruktion så uppgick skulderna till drygt 30 miljoner och nu har den beryktade handelsdöden skördat ännu ett offer.

På egen begäran försattes den Malmöbaserade modekedjan Camilla Malmströms i konkurs igår. I konkursansökan skriver de att bolaget är på obestånd och att obeståndet inte är tillfälligt. 

Sedan september förra året att modebolaget varit i rekonstruktion och i mars kom uppgifter om att det norska bolaget Jotunfjell Partners förde diskussioner med ägarfamiljen om att överta kedjan. Men så blev inte fallet.

– Jag kan inte uttala mig om vad som hänt tidigare och om det har förts några samtal. Min plan är att sälja verksamheten. Men som vi alla vet så är det tufft för detaljhandeln och inte minst modehandeln. Camilla Malmströms butiker är stora sett till ytan. De ligger också bland annat i gallerior som inte heller är nya och med den konkurrens som finns i dag med e-handel och nya gallerior och handelsplatser så är det inte lätt att driva butiker i den miljön, säger Jan Gruvstad, konkursförvaltare till Habit.

I höstas uppgick skulderna till drygt 30 miljoner och bolaget går nu inte att rädda. Camilla Malmströms har fyra butiker i Skåne: Mobilia och Södra Förstadsgatan i Malmö, Väla i Helsingborg och Center Syd i Löddeköpinge. Butikerna kommer till att börja med drivas vidare i konkursförvaltarens regi. 

Av Pernilla Gilbert

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se