Knut Rost slutar som vd på Diös
Knut Rost. Bild: Diös

Knut Rost slutar som vd på Diös

Personnytt

7 februari 2024

Efter 10 år som vd på Diös, kommer Knut Rost att lämna sitt uppdrag. När Knut tillträdde sin tjänst i mars 2014, var parterna överens om ett anställningsavtal som gäller till och med årsskiftet 2024.

Knut kommer arbeta kvar som vd i bolaget under 2024 eller till ny vd rekryterats för att möjliggöra en framgångsrik övergång. Diös styrelse, genom Bob Persson, Erika Olsén och P-G Persson, inleder omgående en rekryteringsprocess.

- Att jag lämnar som vd i Diös efter 10 år känns både naturligt och vemodigt på samma gång. Det har varit en fantastiskt spännande och framgångsrik resa där vi byggt bolaget till att bli ledande på vår marknad – norra Sverige. Det hade såklart inte gått utan det fina samarbete med och förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren. Vi har tillsammans skapat bolagets tillväxt som tagit oss dit vi är idag. Jag är tacksam för alla år som jag har varit vd i bolaget. Nu är det dags för mig att ge utrymme till något annat i yrkeslivet. Jag är kvar som vd under 2024 eller till dess att ny vd finns på plats och kommer självklart att följa Diös fortsatta tillväxtresa, säger Knut Rost, vd Diös.

- Knut har under sina 10 år på Diös lett bolaget i en mycket stark tillväxtfas där våra fastighetsvärden ökat från 12 till 31 mdkr. Vi har en stark ställning och våra städer är ledande i den gröna omställning som Industrisverige nu är inne i. Detta borgar för en fortsatt stark efterfrågan på kommersiella lokaler och fastigheter på vår marknad. Knut har även skapat en stark affärskultur hos våra medarbetare. Styrelsen inleder nu processen med att rekrytera en efterträdare för att fortsätta driva bolaget framåt, säger Bob Persson, styrelseordförande, Diös.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se