Knut Pedersen ny VD och koncernchef för Catella Knut Pedersen tillträder posten som VD och koncernchef den 1 januari 2014.

Knut Pedersen ny VD och koncernchef för Catella

Personnytt

22 augusti 2013

Styrelsen för Catella AB har utsett Knut Pedersen till ny vd och koncernchef. Knut Pedersen har lång erfarenhet från olika positioner inom finansbranschen och kommer närmast från rollen som vd för ABG Sundal Collier i Sverige.

Knut Pedersen kommer närmast från rollen som vd för ABG Sundal Collier i Sverige, och tar över posten från Johan Ericsson, som kvarstår som VD och koncernchef fram till 1 januari 2014 och kommer sedan att fortsätta i en senior affärsdrivande roll inom Catella.

I tillägg till sin roll som VD på ABG Sundal Collier i Sverige har Knut Pedersen ansvarat för ABG:s globala Markets-enhet. Han har tidigare arbetat för UBS, Nordea och Öhman i olika roller i Sverige och internationellt.

”Jag är väldigt glad över att Knut Pedersen har tackat ja till uppdraget som Catellas VD och koncernchef. Knut har 20 års erfarenhet av finansbranschen, en gedigen internationell bakgrund och är dessutom en stark ledarprofil. Han har en bevisad förmåga att kunna leda och utveckla organisationer som består av kompetenta och drivna individer som i Catella”, säger Johan Claesson, styrelseordförande i Catella.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Catella, 

För övrig information, kontakta:  

Johan Claesson Styrelseordförande Catella, Tel: 08-463 33 10,

Ann Charlotte Svensson Kommunikationschef Cetalla, 08-463 32 55, Email: anncharlotte.svensson@catella.se