Klövern skriver stort hyresavtal Kista Gate. Foto: Klövern

Klövern skriver stort hyresavtal

Uthyrning

11 september 2018

Nu har bolaget skrivit ett nytt hyresavtal för en av fastigheterna i sitt stora kluster i Kista.

 

Klövern har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med Samsung avseende cirka 4 750 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Kista Gate (Helgafjäll 4+7) i Kista. Inflyttning beräknas ske i augusti 2019.

I Kista Gate har under 2017 och 2018 även tecknats hyresavtal med bland annat Baxter Medical, Climeon, Celgene och Novartis. Av fastighetens totala yta om cirka 41 600 kvm återstår nu cirka 23 000 kvm kontorsytor att hyra ut.

– Vi ser fram emot att få välkomna Samsung till nya effektiva kontorslokaler i Kista. Det är glädjande att Klöverns utveckling av Kista Gate till en toppmodern multi-tenant fastighet attraherar en berikande mix av företag. Vi hoppas kunna teckna ytterligare ett antal hyresavtal i Kista Gate under 2018, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Även i flera av Klöverns övriga fastigheter i Kista visar uthyrningen en positiv utveckling. Det gäller bland annat Time Building (Borgarfjord 4) som uppgraderats till en toppmodern kontorsfastighet.

Slutligen, vad gäller större projekt för en enskild hyresgäst kommer Choice Hotels att, som planerat, under 2018 års fjärde kvartal öppna ett nytt hotell på cirka 7 000 kvadratmeter i fastigheten Knarrarnäs 4.

I den fastigheten kommer Klövern även att öppna ett kontorshotell under det egna varumärket First Office, vilket utökar kedjans totala antal kontorshotell till 63.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se