Klövern köper in sig i padelbolag

Klövern köper in sig i padelbolag

Transaktion

20 november 2020

Klövern har tecknar avtal och köper 50 procent av aktierna i Padel Partners i Sverige som efter köpet byter namn till Klövern Padel.

Klövern har sedan februari 2020 haft ett samarbetsavtal med Padel Partners för den operativa driften av Klöverns egna padelhall i Kista med sju padelbanor. Som en följd av detta samarbete tas nu nästa steg i och med ett gemensamt driftbolag för padelhallsverksamhet.

I samband med detta tillför även Padel Partners sina två padelanläggningar i Uppsala, vilka fortsättningsvis kommer att drivas inom ramen för Klövern Padel. Klövern Padel planerar att under första halvan av 2021 öppna en stor padelanläggning i Åby, Mölndal samt en centralt placerad anläggning i Kopparlunden i Västerås. Fler anläggningar planeras därefter, bland annat i Norrköping och Uppsala.

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Padel Partners och fördjupar nu detta. Klövern Padel blir en utmärkt plattform för att utveckla padelverksamheten i Klövern. Vi har fått ett mycket positivt gensvar från våra hyresgäster i Kista och ser positivt på att fortsätta utveckla Klövern Padel på fler orter i landet. Det är väldigt roligt att padelsporten tilltalar både män och kvinnor i alla åldrar. Framöver skulle vi gärna göra riktade satsningar för att öka andelen barn och ungdomar i denna snabbväxande sport, säger Rutger Arnhult, VD på Klövern.

– Vi är stolta över att få Klövern som partner och känner starkt för att på detta sätt fördjupa samarbetet till fler orter och fler padelhallar. Varje dag kommer nya spelare till våra hallar och det finns en enorm entusiasm kring sporten. Vi har sedan starten haft stort fokus på utbildning och har många egna tränare i vår organisation just för att många spelare är nybörjare och behöver en bra grund att stå på. Att få fortsätta att utbilda och träna fler nya padelspelare i Sverige på fler orter glädjer oss mycket, säger Andreas Ehrnvall, grundare av Padel Partners.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se