Kloka hem på gång i Uppsala Foto: BoKlok

Kloka hem på gång i Uppsala

Bostäder

10 september 2019

Nu fortsätter BoKlok att bygga ut Södra Gunsta. Sedan i våras står 32 lägenheter klara och nu ska det byggas 22 parhus.

Husen har 5 rum fördelade på 117 kvadrameter i två plan, med balkong på övre våningen och egen liten trädgård. Det finns plats för två bilar på uppfarten. De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från 8950 kronor per månad.

- Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Thomas Marx Norén, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. På samma gång samlar vi alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Det känns såklart himla trevligt, säger Thomas Marx Norén.

Det nya området BoKlok Kusken planeras i ett naturskönt område med många möjligheter till ett rikt friluftsliv, samtidigt som Uppsala centrum inte ligger allt för långt bort.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se