Klassiskt kondis till Femman Foto: Jerkstrands

Klassiskt kondis till Femman

Uthyrning

5 juni 2019

Med drygt 70 kvm i gallerians mittrum på gatuplan konditoriet en given mötesplats i Nordstan och Göteborg city.

Jerkstrands är ett hantverksbageri med lång historia i Göteborg och har anor från 1930-talet. De har gjort sig kända för att arbeta med de bästa råvarorna och det traditionella hantverket. Det är ett klassiskt konditori och bageri med ett brett utbud av högkvalitativa närproducerade produkter som bakelser, tårtor och bröd i alla dess former. I sortimentet finns även lättare luncher, middagar och en del laktos-, gluten-, socker-, nöt- och mandelfria produkter. Jerkstrands har sedan 2018 nya ägare och med etableringen i Femman siktar man på att utveckla och förnya varumärket och därmed tar steget in i nästa epok.

- Sedan vi tog över Jerkstrands har vi planerat för nästa steg. Vi vill kombinera vår historia med en modern twist. Vi ser fram emot att välkomna göteborgarna till Femman och skapa en naturlig mötesplats för gamla och nya kunder säger Gazmend Hani, VD på Jerkstrands.

Under vintern och våren har en rad andra nyetableringar skett i Femman. Hälsokostkedjan Holland & Barrett och underklädersmärket Intimissimi har slagit upp portarna på gatuplan, på övre plan finns nyheter som Synsam, Jeansbolaget och Björn Axéns salong i Kicks flagship store. Under sommaren och hösten kommer ytterligare satsningar att ske i gallerian.

- Vi är väldigt glada över att Jerkstrands har valt att etablera sig hos oss i Femman. Det är ett anrikt och omtyckt varumärke i Göteborg med intressanta utvecklingsplaner. Med en central placering på gatuplan stärker vi ytterligare Femman som mötesplats och shoppingdestination, säger Emanuel Westin, Chef Affärsutveckling för butik på Hufvudstaden.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se