Klart för byggstart av kvarteret Vale
Bild. Diös Fastigheter

Klart för byggstart av kvarteret Vale

Stadsutveckling

15 december 2022

I måndags beviljades bygglovet för fastighetsägaren Diös kvarter Vale i centrala Umeå. Byggnationen inleds i januari och det blir Selbergs Entreprenad som får i uppdrag att tillsammans med Diös utveckla platsen. I kvarteret Vale tillskapas fyra miljöcertifierade byggnader som kommer att inrymma flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostadsrätter. Kvarteret i sin helhet beräknas stå färdigt under 2026.

Tidigare i år offentliggjorde fastighetsägaren Diös sina planer för kvarteret Vale i centrala Umeå. Idag meddelar de att upplåtelseformen för de blivande lägenheterna blir 50 st bostadsrätter. Bostadsrätterna kommer att förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling, och intresseanmälan beräknas öppna i samband med byggstarten i januari 2023.

– Med ett bygglov som vunnit laga kraft och signat entreprenadavtal är vi mer än redo att ta nästa steg i utvecklingen av kvarteret Vale. Selbergs Entreprenad är en stark lokal aktör som liksom vi brinner för att utveckla Umeå på ett långsiktigt hållbart sätt. Fler moderna kontor, flexibla lokaler för urban service och välplanerade bostäder är förutsättningar för att staden ska kunna växa, vilket vi tillgodoser genom utvecklingen av kvarteret Vale. Härnäst ser vi fram emot att öppna upp intresseanmälan för våra Svanenmärkta bostadsrätter, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

– Kvarteret Vale är ett spännande projekt som vi är glada och stolta över att vara en del av. Vi har en god relation med Diös och våra gemensamma erfarenheter från tidigare projekt bäddar för en framgångsrik genomförandefas och ett strålande slutresultat. Nu har vi siktet inställt mot byggstart i januari, säger Ulrik Wållberg, vd, Selbergs Entreprenad.

Sedan tidigare är kommunicerat att Diös tecknat ett grönt hyresavtal med Försäkringskassan avseende 3 300 kvadratmeter modern kontorsyta i kvarteret. Med högt ställda energi- och hållbarhetsmål har Diös för avsikt att miljöcertifiera nyproduktionen enligt Svanen.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se