Karlatornet försenat - 80% godkänner den nya tidsplanen Foto: Karlastaden Utveckling AB

Karlatornet försenat - 80% godkänner den nya tidsplanen

Bostäder

16 oktober 2019

Karlatornet är över ett år försenat och flera kunder som har ingått ett förhandsavtal på lägenheter vill nu ha pengarna tillbaka. Men Serneke nekar till detta eftersom de anser att betalningen är bindande - trots förseningen. 

I augusti i år stod det klart att Karlatornet blir över ett år försenat. Serneke gick i somras ut med beskedet att jätteprojektet skulle säljas till en stor internationell aktör, och till följd av dessa förhandlingar sprack den ursprungliga tidsplanen.

Själva byggnationen av Karlatornen går nu i ett långsammare tempo och flera av av de kunder som tecknat ett förhandsavtal för lägenheter i tornet har antingen inte godkänt förseningen eller försökt häva avtalet, enligt SVT Plus.

Serneke meddelar idag i ett pressmeddelande att cirka 80 procent av lägenhetsköparna i Karlatornet har godkänt den uppdaterade tidsplanen, och drygt 40 personer har uttryckt önskemål om att att häva avtalen på grund av ändrade förutsättningar.

– Vi är väldigt glada att kunna konstatera att en stor majoritet av köparna är med oss i detta unika projekt, visar förståelse för den uppdaterade tidplanen och ser fram emot sitt boende i Karlatornet. Detta är förstås oerhört positivt och har varit en förutsättning för att komma vidare i projektet och även ett krav från bank och kommande JV-partner att tidplanen konfirmerades av köparna. Nu kan vi fortsätta resan mot de 73 våningarna enligt en låst tidplan, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group och initiativtagare till Karlastaden med Karlatornet, i pressmeddelandet.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se