K2A fortsätter expandera i Örebro

K2A fortsätter expandera i Örebro

Transaktion

18 september 2017

Det nya köpet gäller över 300 nya studentbostäder. Den totalt uthyrningsbara ytan är närmare 6 000 kvadratmeter.

 

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har idag den 15 september 2017 tillträtt som ägare till fastigheten Bottenhavet 4 i Örebro med 306 befintliga studentbostäder. Förvärvet offentliggjordes via pressmeddelande den 5 april 2017.

– Vi hälsar befintliga och nya studenter välkomna att hyra bostad av oss i Örebro och hoppas att de ska trivas, säger Johan Knaust, vd, K2A.

Den förvärvade fastigheten Bottenhavet 4, med sju bostadshus, är fullt uthyrd och ligger i stadsdelen Tybble i direkt anslutning till Örebro universitet.

Uthyrningsbar bostadsyta uppgår till 5 894 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till 125 miljoner och säljare är kommunala bostadsföretaget Örebrobostäder.

– Örebro är en av våra prioriterade orter och sedan tidigare har vi 285 nyproducerade och uthyrda studentlägenheter i anslutning till campus. Vi har även ett pågående projekt i Örebro med 88 hyresbostäder på attraktiva Södra Ladugårdsängen som bedöms vara färdigställt i början av 2018. Genom att addera 306 befintliga bostäder så uppnår vi inom kort nästan 700 bostäder i Örebro och vi har dessutom ingått markanvisningsavtal om att uppföra ytterligare 300 bostäder i Örebro, kommenterar Johan Knaust,

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se