K-Fastigheter tillträder aktierna i Finja Prefab

K-Fastigheter tillträder aktierna i Finja Prefab

Transaktion

26 januari 2021

Nu är köpet klart. K-Fastigheter har nu tillträtt förvärvet av Finja Prefab och är nu legal ägare av bolaget.

Från och med den 1 januari 2021 är Finja Prefab AB konsoliderat i K-Fastigheter-koncernens räkenskaper och från samma datum redovisas verksamheten som ett separat affärsområde, ”Prefab”, inom K-Fastigheter.

I pressmeddelandet den 1 december 2020 informerades om olika alternativ för att säkra den långfristiga finansieringen. K-Fastigheter har nu säkerställt en förvärvs- och rörelsefinansiering genom ett lån om 450 mkr från Handelsbanken, sedan tidigare Finja Prefabs huvudbank.

– Jag är mycket glad över att kunna hälsa Finja Prefab välkommen till familjen K-Fastigheter. Vi ser fram emot våra nya kollegor och deras bidrag till att göra ett bra bolag ännu lite bättre. Finja Prefab är en viktig del i K-Fastigheters fortsatta tillväxtresa och vår strategi att bygga kostnadseffektiva egenutvecklade koncepthus i Sverige och Danmark, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB och fortsätter.

– I transaktionen ingår även Finja Prefabs verksamhetsfastigheter och Limkokaren AB, som äger byggrätter i centrala Hässleholm där vi kan bygga våra koncepthus, med upp till 150 lägenheter.

K-Fastigheter bedömer att det inte finns några betydande integrationskostnader och förvärvet av Finja Prefab förväntas bidra positivt till K-Fastigheters rörelseresultat och vinst per aktie för 2021 och framledes.

Finja Prefab, med omkring 550 anställda, omsatte närmare en miljard kronor under 2020 och har en solid finansiell utveckling med moderna, välinvesterade och kostnadseffektiva tillverkningsanläggningar på sju platser i Sverige. Kaj Grönvall, VD för Finja Prefab AB sedan 2015, kommer att ingå i K-Fastigheters koncernledning.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se