Julas fastighetsbolag köper Familia i Hyllinge Den före detta köpcentergallerian i Familia är idag tom, men Jula ser stora möjligheter i att utveckla den med volymhandel, outletkoncept, mötesplats för sport och fritid, restaurang med mera.

Julas fastighetsbolag köper Familia i Hyllinge

Transaktion

23 september 2021

Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har köpt handelsområdet Familia I skånska Hyllinge.

− Det är ett klassiskt handelsområde i södra Sverige där Jula har funnits länge. Vi ser stora möjligheter att här utveckla handeln vidare och samtidigt göra något bra för Åstorps kommun, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen.

G&K Blanks Fastigheter köper Familia av norska Olav Thon gruppen AS.

Fastigheten har ett tydligt läge vid E4:an, 16 kilometer från Helsingborg.

Förutom Jula finns i handelsområdet bland annat Ica Maxi, Bauhaus och Hyllinge Cash (City Gross).

− Vi har sedan många år ett mycket bra ömsesidigt samarbete med Olav Thon som öppnat dörrar för båda parter både i Norge och Sverige. När jag nu fick frågan om fastigheten i Hyllinge, så löste vi det på ett bra sätt till slut för båda parter. Den före detta köpcentergallerian är idag tom, men vi ser stora möjligheter i att kunna utveckla denna på vårt sätt med volymhandel, med fokus på starka outletkoncept, och mötesplats för sport och fritid, restaurang med café, med mera, säger Karl-Johan Blank.

Extra stort varuhus med outlet

I Hyllinge kommer Jula att öppna ett extra stort varuhus med en total yta om cirka 4000 kvadratmeter (normalstorlek på ett Julavaruhus är cirka 3000-3500 kvadratmeter).

Totalt finns det endast sex varuhus som är extra stora av totalt 112 varuhus på Julas tre marknader i Sverige, Norge och Polen.

Det nya Julavaruhuset kommer även att utrustas med en Outlet.

− Fastigheten är mycket lämplig för den typen av verksamheter, säger Karl-Johan Blank.

Området som G&K Blanks Fastigheter nu köpt är på cirka 132 000 kvadratmeter och byggnaderna är på cirka 20 000 kvadratmeter.

Fastigheten har köpts genom G&K Blanks Fastigheters nybildade dotterbolag Blankinvest Hyllinge AB.

− Det känns mycket inspirerande med utvecklingspotentialen på området och i regionen. Med vår långa erfarenhet, stora kunskap och vårt väl utvecklade kontaktnät ser vi stora möjligheter och en stor potential för hela området och regionen, säger Johan Carlberg, VD för G&K Blanks Fastigheter.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se