Jula expanderar i Hässleholm Foto: Jula

Jula expanderar i Hässleholm

Transaktion

15 april 2019

Nu växer varuhuskedjan i Skåne-regionen. Bolaget har nu köpt en ny fastighet för etablering av bland annat en ny Jula-butik.

Jula Holding-koncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter AB har köpt fastigheten ”Spjutet 6” i Hässleholm.

– Detta är ett strategiskt förvärv i norra Skåne, som stärker vår position i den delen av landet. Ambitionen är att utveckla handeln i området ytterligare, säger Joachim Frykberg, vd Jula.

Syftet med förvärvet är att etablera Jula på orten under 2020.

– Vi har tittat på Hässleholm med omnejd under lång tid. Med den här fastigheten såg vi en bra möjlighet och det känns mycket bra att få till denna affär för Julakedjan och fastighetsbolaget. Det är ett bra område med handel och föreningsliv, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holding-koncernen.

Planeringen och projekteringen för den nya fastigheten är i full gång.

– Coop kommer att vara kvar, men i ett nytt utvecklat koncept. Vi vet sedan tidigare att dagligvaruhandel tillsammans med ett Julavaruhus skapar mycket bra förutsättningar att utveckla handeln ytterligare. Fastigheten är fullt uthyrd och kommer att byggas om och anpassas för nya och befintliga verksamheter. Vi ser mycket stora möjligheter i detta. Här finns definitivt möjligheter att göra något riktigt bra, säger Johan Carlberg, vd G&K Blanks Fastigheter AB..

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se